Pharmamarketeer
Context is de Nieuwe Munt: De Toekomst van Digitale Marketing in de Gezondheidszorg

Context is de Nieuwe Munt: De Toekomst van Digitale Marketing in de Gezondheidszorg

Context is de Nieuwe Munt: De Toekomst van Digitale Marketing in de Gezondheidszorg

Het digitale marketinglandschap evolueert, maar de uitdaging blijft: het leveren van relevante, bruikbare inhoud aan hypergerichte doelgroepen. Dit is cruciaal nu consumenten vragen om gepersonaliseerde ervaringen en meer privacy. De oplossing ligt in het benutten van nieuwe gegevensbronnen en het in real-time betrekken van doelgroepen.

Andrew Schultz, Chief Product and Strategy Officer van PatientPoint, benadrukt het belang van inclusieve marketing en gegevensbeheer. Ondanks de beslissing van Google om geen afscheid te nemen van third-party cookies, benadrukt Schultz dat marketeers nog steeds prioriteit moeten geven aan de privacy van patiënten en nieuwe gegevensmogelijkheden moeten zoeken.

De focus op contextuele relevantie is essentieel. Schultz legt uit dat het begrijpen van de mindset van de patiënt op verschillende momenten in hun zorgtraject de betrokkenheid aanzienlijk kan vergroten. Bijvoorbeeld, het leveren van gepersonaliseerde boodschappen wanneer patiënten hun labresultaten controleren of afspraken boeken kan betere resultaten opleveren.

Schultz pleit ook voor inclusieve marketing, waarbij advertenties resoneren met diverse patiëntengroepen. Deze aanpak zorgt niet alleen voor merkimpact, maar bouwt ook vertrouwen en verbinding op met patiënten.

Het uiteindelijke doel is om een naadloze patiëntreis te creëren, waarbij elke interactie betekenisvol en ondersteunend is. Door een patiëntgerichte mindset aan te nemen, kunnen zorgmarketeers nieuwe niveaus van betrokkenheid en merkprestaties ontgrendelen, in lijn met bredere consumentverwachtingen in andere industrieën.

*Dit artikel is vertaald naar het Nederlands

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)