Pharmamarketeer
5 manieren om Kanalen binnen WhatsApp te gebruiken

5 manieren om Kanalen binnen WhatsApp te gebruiken

5 manieren om Kanalen binnen WhatsApp te gebruiken

WhatsApp speelde in 2017 al met de gedachte, maar het heeft nu besloten om Kanalen eindelijk naar de massa te brengen. WhatsApp Messenger is nu voorzien van een nieuwe functie die het meer naar een social media-platform trekt zoals Discord en Telegram. Zo kun je namelijk lid worden van een bepaald kanaal. Dit zijn 5 manieren waarop je de Kanalen binnen WhatsApp kunt gebruiken.

Nieuwe functie van WhatsApp

Voor we duiken in de toepassingen die we kunnen bedenken voor Kanalen, is het handig om even stil te staan bij wat het dan precies is. Kanalen is een nieuw gedeelte dat onder ‘Status’ komt te staan. Dat tabblad krijgt daarom ook een andere naam, namelijk ‘Updates’. Je kunt een Kanaal maken en mensen kunnen zich daar dan bij aansluiten door in een grote database vol met kanalen te zoeken. Ook kun je een linkje genereren naar je kanaal, zodat je bijvoorbeeld vrienden en familie kunt oproepen om je kanaal te gaan volgen. Verder kun je in kanalen precies wat je ook in het gewone WhatsApp gewend bent: teksten tikken en foto’s, video’s, stickers en polls toevoegen.

Je kanaal hoeft overigens niet per se ‘openbaar’ vindbaar te zijn. Meta zegt: “Tot slot maken we het voor beheerders mogelijk om te beslissen wie hun kanaal kan volgen en of ze willen dat hun kanaal in de directory te vinden is of niet. Omdat Kanalen als doel heeft een breed publiek te bereiken, zijn kanalen standaard niet end-to-end versleuteld. We denken wel dat er sommige gevallen zijn waarin end-to-end versleutelde kanalen voor een beperkt publiek logisch zijn, zoals voor een non-profit- of gezondheidsorganisatie, en we onderzoeken dit ook als een toekomstige optie.” […]

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)